Vegetarisk Texas Chili a la Edgy Veggie

Vegetarisk Texas Chili a la Edgy Veggie

 

1 bøtte Edgy Veggie Store bites + 3 dl grøntsagsbouillon

2 stykker ”røget vegetarisk bacon" (se opskrift nedenfor)

2 store løg

1 stor grøn peberfrugt

4 grønne chilifrugter

1 dl tomatpuré

50 cl mørk øl

3 dl fortyndet grøntsagsbouillon

3 spsk kinesisk sojasauce

1 dl medium røget whisky

 

1. krydring

4 fed hvidløg

1 stk Chipotle chili i abado sauce

4 stk syltede jalapeñoskiver

1 spsk chilipulver

2 spsk røget paprikapulver

salt

 

2. krydring

1 stk Chipotle chili i abado sauce

1 spsk røget paprikapulver

2 spsk stødt spidskommen

2 spsk sukker

 

3. krydring

1 spsk tørret oregano

1 spsk æblecidereddike

2 dl BBQ sauce f.eks. Sweet Baby Rays Hickory

Evt. 1-2 tsk chilipulver

Evt. 1-2 tsk abado sauce

 

”Final touch”

1/2 lime

1 tsk tørret oregano

salt

Evt. en anelse mere sukker, hvis nødvendigt

1 dåse majs eller bønner

 

"Røget vegetarisk bacon"

2 pakker røget tofu

6 spsk Kikkoman sojasauce

3 spsk flydende røgekstrakt

2 spsk sukker

4 spsk rapsolie

 

1. Forbered ”røget vegetarisk bacon”. Bland alle ingredienserne og læg dem i en pose sammen med tofuen. Lad det marinere i mindst 30 minutter. Steg derefter hele indholdet på en medium varm stegepande indtil al marinaden er blevet karamelliseret omkring tofuen. Når den er afkølet, hakkes den groft.

 

2. Forvarm ovnen til 275 ºC. Stik huller i peber- og chilifrugter, så dampen kan sive ud. Steg dem hårdt i ovnen, det er ligegyldigt om de brænder lidt. Når de er færdige, lægges de i en plastpose i 5-10 minutter hvorefter det er nemt at fjerne skallen. De har nu en dejlig røget smag. Skær dem i halve og fjern kernerne. Stil dem til side.

 

3. Hæld 3 dl grøntsagsbouillon over Edgy Veggie og lad det stå.

 

4. Hak løggene og dem i en gryde eller på en stor stegepande. Hvis du ikke har en tilstrækkelig stor gryde eller pande, kan du brune dem ad flere omgange. Når løgene er bløde, tilsættes tofuen og Edgy Veggie. Steg videre til det har fået lidt farve. Tilsæt herefter de ovnbagte chili- og paprikafrugter samt tomatpuré. Steg videre i ét minut. Nu tilsættes øl, grøntsagsbouillon, kinesisk sojasauce og whisky, og det bringes i kog.

 

5. 1. krydring: Imens gryden koger op, hakkes hvidløg og chillifrugterne og tilsættes sammen med de tørrede krydderier. Der saltes rigeligt og det koges i 30 minutter.

 

6. 2. krydring: Smag på retten. Afpas chilistyrken til den du ønsker. Hvis den stadig er bitter pga whiskyen kan der korrigeres med lidt sukker. Tilsæt hakket chilifrugt og krydderier. Lad det koge yderligere 30 minutter.

 

7. 3. krydring: Nu er retten ved at være færdig. Tilsæt nu krydderier og ingredienser fra 3. krydring. Tilsæt mere salt, hvis nødvendigt. Chiligryderetten bør have en temmelig intens smag. Når du er tilfreds, lader du det koge yderligere 15 minutter.

 

8. Final Touch. Fjern gryden fra varmen. Smag til, afslut med at presse en halv limefrugt over og pynt med mere tør oregano.

 

Nu har du en helt fantastisk chiligryderet. Kan serveres med nachos, quesadillas eller godt brød. Serveres gerne med creme fraiche (mælke- eller havrebaseret). Retten er temmelig stærk!