Asiatiske veggieboller med grønne ris og satay sauce

Asiatiske veggieboller med grønne ris og satay sauce

 

Veggieboller:

3 fed hvidløg

1 løg, skivet

Lidt rørsukker og vineddike til karamellisering af løget

1 ds drænede kikærter

1 dl varm grøntsagsbouillon

125 g Edgy Veggie Granulat

Skallen af 1 lime

Salt, chili flakes og evt. lidt thaibasilikum.

 

Ris:

3 dl ris

4,5 dl grøntsagsbouillon

En håndfuld frisk koriander

1 løg, grovhakket

1 grøn chili, groftskåret

Skallen af 1 lime

Olie

Gurkemeje, salt.

 

Satay Sauce:

Brug en færdig eller lav den selv fra bunden med denne opskrift, som vi har lånt fra det svenske madmagasin: ”Allt om Mat”:

100 g jordnødder, finhakket og ristet

100 g macadamianødder, finhakket og ristet (kan erstattes med jordnødder)

1 ds kokosmælk, 400 g

1 løg, finthakket

¾ dl farin

1 dl appelsinsaft

½ dl citronsaft

3 spsk sojasauce

1 spsk olie

1½ spsk ingefær, finthakket frisk

2 fed hvidløg, hakket

2 spsk honning (eller evt. agavesirup)

1 tsk rød spansk chili, finhakket

½ stk citrongræs

2 tsk stødt spidskommen

1 tsk karry

 

Veggieboller:

Hvidløgsfeddene bages i ovnen ved 175 ° i ca. 30 minutter. De skal være bløde og dufte af hvidløg. Imens hvidløgene bager, karamelliseres et skivet løg i lidt råsukker og et par stænk af vineddike. De steges indtil de er klare. Når hvidløgene er bløde, trykkes indmaden ud og blandes sammen med det karamelliserede løg. Kikærterne tilsættes og det hele blendes til en pasta. Derefter tilsættes 1 dl grøntsagsbouillon, limeskal, salt, chili flakes og evt. lidt thaibasilikum. Bland Edgy Veggie i og rør rundt. Lad massen hvile i ca. 10 minutter inden den formes til boller og steges på en pande i lidt olie.

 

Ris med urter:

Skyl risene. Frisk koriander, løg, grøn chili og limeskal blendes med lidt af grøntsagsbouillonen. Tilsæt resten af bouillonen. Opvarm lidt olie i en gryde og svits de skyllede ris med lidt gurkemeje. Tilsæt lidt salt og hæld urte-grøntsagsbouillonen over. Kog efter anvisningen.

 

Satay Sauce:

Steg løg, hvidløg, ingefær og chilipeber i olie på stor pande uden at det tager farve. Tilsæt farin og honning. Lad det simre 5 minutter. Tilsæt citronsaft og appelsinsaft og lad det koge sammen. Vend nødder, krydderier, kokosmælk og citrongræs i. Lad det simre i ca. 10 minutter til en tykflydende konsistens. Fjern citrongræs og smag til med sojasauce. Lad saucen køle af.