Asiatisk inspirerede pirogger med mango chutney

Asiatisk inspirerede pirogger med mango chutney

 

Dej:

250 g fuldkornshvedemel

150 g vand

20g ekstra jomfruolivenolie

1 spsk salt

 

Fyld:

1 pose Edgy Veggie Granulat

3 dl vand

150 g champignon

1 rødløg

1 revet gulerod

1 spsk sojasovs

Hvidløgspulver

Stødt ingefær

Salt & peber

 

Mango chutney:

1 mellemstor moden mango (200 g frugtkød)

1 spsk rosiner

1 spsk sukker

1 spsk hakket jalapeño eller chili

1 spsk citronsaft

1 tsk hvidvinseddike

Stødt ingefær

Hvidløgspulver

Frisk hakket koriander

 

Fremgangsmåde:

Dej: Kom mel og salt i en stor skål og bland sammen. Tilsæt olien og massér den godt ind i melet. Tilsæt vandet og ælt dejen i ca. 5 min. Hvis dejen er for våd, tilsættes mere mel, og hvis dejen er for tør, tilsættes mere vand. Dæk til med et viskestykke og lad dejen hvile i ca. 40 min. Tilbered fyldet i mens.

 

Fyld: Opblød Edgy Veggie i 3 dl kogende vand. Hak løg og champignoner fint og steg dem i ca 10 min.

Tilsæt herefter revet gulerod og den udblødte Edgy Veggie samt sojasovs, stødt ingefær, hvidløgspulver, salt og peber til smag. Lad fyldet køle af før det kommes i piroggerne.

 

Mango chutney: Skær mangoen i små tern. Kom alle ingredienserne, på nær koriander, i en gryde ved lav varme i 30 min. Husk at røre rundt undervejs. Stil chutneyen på køl og kom godt med friskhakket koriander i.

 

Når dejen har hvilet æltes den lidt igen før den deles i 8 lige store stykker. Rul dejstykkerne helt flade.

Kom ca. én spsk fyld i midten af hver cirkel. Luk dejen sammen og pres den sammen med enden af en gaffel.

Sørg for at enderne er lukket helt sammen. Pensel dem evt. med lidt mandelmælk og bag dem i ovnen i ca. 30 min. ved 200°C. Vend piroggerne efter 15 min. og bag dem færdig.

 

Piroggerne serveres med en god salat og mango chutney.